Enthousiast om samen de toekomst
grafisch mooier te maken

Team Typografics

Een nieuwe generatie, gevoed door ervaring.

Typografics werd 32 jaar geleden opgericht door Danny,
die het liet uitgroeien tot een kenniscentrum voor bedrijven én crossmediale talenten.
Vandaag ligt het dagelijkse bestuur bij Kristel en zijn dochter Caro.

Sterk in jou te ontzorgen

Dat is waar je de toegevoegde waarde van Typografics vindt,
menselijkheid als sleutel in deze digitale wereld.

Bruggenbouwer
voor bedrijven

Visuele communicatie met impact, daar draait het voor ons om. We gaan ver om je daar te brengen en starten met het uitzoeken van de beste grafische match voor een korte of lange periode.

Mentor
voor grafici

Daar vinden we onze rol binnen de sector. Professionals continu helpen verbeteren door te investeren in onze eigen mensen én door onze expertise actief te delen met anderen in de Academy.

We go way back

Al 32 jaar grafische partner

 • 1991
  We go way back… Als graficus richt Danny op wat later uitgroeit tot Typografics. Hij start thuis als zelfstandige in bijberoep, manuele werkzaamheden als papiermontage en nettekeningen ruimen doorheen de beginjaren plaats voor de Apple Macintosh.
 • 1998
  De eerste vaste medewerker is een feit!
 • 2006
  Intussen zijn we verhuisd naar een pand in Dendermonde en telt het team 9 koppen.
 • 2008
  Typografics start een eigen Academy. Het wordt een kenniscentrum waar zowel medewerkers als klanten door onze trainers worden opgeleid. Intussen zet Danny de Typografics vlag uit in Zwaarveld 45. Na een grondige renovatie wordt Hamme de uitvalsbasis vanwaar we ons verhaal verder vormgeven, met een team van 21 collega’s.
 • 2012
  Typografics neemt nu naast print- ook webopdrachten aan. En ook de Studio krijgt versterking, er komt een tweede vormgever bij om groei op te vangen.
 • 2018
  Daar is het Letterkabinet, onze creatieve ontmoetingsplaats aan Dok Noord in Gent waar Danny en Elke hun schouders en liefde voor letterpress onderzetten. Hier volg je workshops, hou je een bijzondere teambuilding, maak je eigen creaties of kan je vergaderen.
 • 2020
  Een crossmediale opschaling. Typografics neemt nu ook motion-, video- en 3D-opdrachten aan.
 • 2021
  30 jaar Typografics, enthousiast gerund door Kristel en dochter Caro terwijl Danny zich 100% focust op het Letterkabinet. Een nieuwe generatie gevoed door ervaring, klaar om de toekomst grafisch mooier te maken.

Ons team, ons Typo-dna

Typografics staat voor een sterk team met een herkenbare stijl. Het Typo-dna is onze leidraad in alles wat we doen: het is hoe we elke dag opnieuw het verschil maken voor onze klanten en hoe we keer op keer de referentie blijven in de sector.

#TeamTypo is genereus, evolutief, geëngageerd en integer. En we zijn vooral ook… onszelf. Iedereen hier heeft de vrijheid het dna op z’n eigen unieke manier in te vullen.

Jij moet je goed voelen bij ons, en wij bij jou. Herken je jezelf in het Typografics-dna én heb je de ambitie om de visuele communicatie van onze klanten beter te maken? Zet je talent in vlam.