Met 4 in gesprek: grafische ondersteuning, een topjob

5 oktober 2023

Life at Typo
Read
Thumbnail Dag van de freelancer

6 oktober staat geboekstaafd als ‘Dag van de Freelancer. FEEST, want ook wij zijn dankbaar voor de designers die zich dagelijks inzetten om onze klanten te voorzien van grafische ondersteuning. Bram, Glenn, Huy en Olivia – vier grafisch vormgevers uit onze talent pool – praten je bij over de job als consultants bij Typografics.

Projectsourcing, ge weet wel

Of niet. Bij projectsourcing besteed je je project uit aan een externe partner. Wanneer je onderneming de tijd, het personeel of de expertise niet in huis heeft, kan je tijdelijk of voor een langere periode externe hulp inschakelen. En laat dat nu net de core zijn van wat Typografics doet: bij nood komt er een grafisch designer naar je toe of werken we je project van A to Z uit vanuit onze Studio in Hamme.

Naast professionele visuele communicatie, koop je ook nog eens een pak voordelen bij de outsourcing van je grafische vormgeving: 

De voordelen

  • Investeren in rekrutering en opleiding? Doen wij voor jou!
  • Brand design, drukwerk, animatie en video, digitale content … elke consultant heeft z’n eigen specifieke skills. Dit zorgt voor een optimale doorlooptijd van je project.
  • Grafische software? Hoef je niet aan te schaffen, de consultants beschikken over up-to-date software.
  • Consultants zijn snel inzetbaar, overal in Vlaanderen en Brussel. Bovendien zijn ze het gewoon om te dealen met lastminute stress.
  • Voor langdurige ondersteuning of bij tijdelijke piekmomenten, precies hoe jij je grafische ondersteuning nodig hebt.

Als consultant dien je wel uit het juiste hout gesneden te zijn. Non-stop nieuwe projecten, organisaties én mensen. Daar moet je dus wel van houden. 

Ik haal enorm veel energie uit nieuwe omgevingen, hierdoor blijft mijn enthousiasme en motivatie stromen.

logo typografics

Olivia
Graphic Designer

Verandering van spijs doet eten! Geen dagelijkse boterhammetjes met kaas voor jullie als grafisch designer?

Olivia: “Haha … het principe geldt in elk geval voor mijn creativiteit en motivatie.“

“De vele eerste keren zijn altijd wel wat spannend.”, vervolgt Crossmedia & Motion Designer Glenn. “Op weg naar een nieuwe klant borrelt mijn nieuwsgierigheid altijd op: welke grafische opdracht zal ik uitvoeren, voor welk merk of product, zal ik er mensen kennen … Zowel structureel als op creatief vlak zijn de nieuwe omgevingen bijzonder leerrijk.”

“Exact dit dus!”, beaamt PowerPoint Expert Huy. “Je komt voortdurend terecht bij verschillende klanten uit diverse sectoren, dat houdt mijn werk fris en uitdagend.” Senior UX/UI Designer Bram: “Ik heb een 15-tal jaar werkervaring en de diversiteit aan opdrachten is voor mij altijd een drijfveer geweest voor mijn creativiteit. Ik start mijn opdracht met open oogkleppen en stel me flexibel op.”

Contente consultants, we like! Wat maakt iemand sterk in een consulting job?

Bram: “Binnen mijn specialisatie in UX/UI design is het belangrijk de gebruiker(s) te kennen, dat lukt het beste als je bij de klant zelf zit.”

“Dat je gericht werkt.”, gaat Glenn verder. “Je ziet zoveel workflows en structuren, en daar leer je vanzelfsprekend uit. Dat scheelt in efficiëntie!” 

Olivia: “Dat herken ik ook. Mijn focus ligt altijd op de meest efficiënte en productieve werkwijze. Ik zoek voortdurend naar manieren om processen te optimaliseren en het maximale uit inspanningen te halen. Het is kruisbestuiving, leren van projecten om sterker te worden.”

“Het feit ook dat je als expert wordt gevraagd. Klanten mogen en kunnen me al hun vragen stellen rond PowerPoint presentaties en de uitdagingen die ze ondervinden”, vult Huy aan.

Portretfoto Olivia

Olivia

Graphic Designer

Glenn

Crossmedia & Motion Designer

Voor een grafisch vormgever die z’n skills graag scherp houdt, klinkt het wat als het land van melk en honing?

Olivia lacht: “Soms ben ik druk bezig met het samenstellen van een catalogus, de volgende dag krijg ik de kans om een gloednieuwe branding te creëren. Van het perfectioneren van lay-outs in Adobe InDesign tot het maken van kleurrijke illustraties in Adobe Illustrator: elke grafische ondersteuning is uniek en dat maakt het werk als grafisch consultant zo interessant en leerzaam.”

Huy: “Fijn ook te zien dat je werk daadwerkelijk bijdraagt aan het succes van klanten. Je krijgt de kans om bedrijven te helpen hun visuele identiteit te verbeteren en hun boodschap effectiever over te brengen.” 

Portretfoto Huy

Huy

PowerPoint Expert

Portretfoto Bram

Bram

Senior UX/UI Designer

Een band met de klant, die heb je als consultant. Hoe ervaar je de connectie met Typografics zelf?

Huy: “Typografics heeft een geweldige bedrijfscultuur die ik echt waardeer. Het team is zeer ondersteunend en er heerst een enorm gevoel van positiviteit, wat mijn werkplezier verhoogt.”

Bram beaamt: “Als freelancer krijg je snel een thuisgevoel bij Typografics. Ze herkennen en erkennen je talenten in grafische ondersteuning en weten die ook goed te koppelen aan de ideale klant. Een no-nonsense aanpak en menselijke benadering.”

Samen zijn we één grote Typografics familie, zoveel is zeker! Bedankt voor het gesprek en op nog veel succesvolle consultancy opdrachten.

Je grafische vormgeving outsourcen aan Olivia, Glenn of een andere consultant?

Sommige projecten kun je lang op voorhand inplannen, andere momenten overvallen je dan weer. Maar met Typografics ben je zeker van 1 ding: wij sturen snel de juiste design consultant langs: grafisch ontwerper, webmaster, webdesigner, desktop publisher, motion designer… Wil je meer weten over onze werkwijze of wil je snel iemand boeken? Contacteer Jill.