Holiday Gift Guide: 15 must-haves voor creatives

28 november 2023

Read
Holiday Gift Guide for creatives

Afgelopen zondag dartelde Mariah door de muziekboxen bij de bakker. Winterdepressie plotsklaps over want voor ons hét signaal onze kerstsweater uit de lade te vissen en met volle overgave over te schakelen op hygge kerstmagie. In alle zenheid meteen een Holiday Gift Guide geprepareerd, 15 cadeautips om er op kerstavond bál op te zitten bij je creatieve broer, lief, nicht, BFF…

4 Gifts to shine

01. Met deze sokken scoor je wél

Om extra sterk in de designerschoenen te staan, deze Footnotes. Drie paar beschikbaar: Point Size, CMYK en Toolbar. Maar hohoho: waarom kiezen? Gooi ze gewoon allemaal de sokkenlade in!

02. The Original Cube, gewoon omdat het cool is

Deze CMY kubus heeft een hoge verslavingsfactor! Een hebbeding voor designers en absolute aanrader voor wie geen blauwtje wil lopen met z’n kerstcadeau.

03. Een good looking ‘kattenkop’

Deze Avolt Power Extender Combineert functionaliteit met design: 3 stopcontacten, 2 USB-poorten, een flexibele kabel van 1,8 m lang en geïntegreerde magneet om je Square 1 te bevestigen aan de werktafel. Een stekkerdoos om eender waar te knetteren met je skills!

04. Koffiekopje in Pantone Color of 2024

Als het niet van de koffie is dat je een powerboost krijgt, dan is het wel van deze levendige Pantonekleur die deze beker opgewekt omarmt. Geen mok om van te mokken, voor vrolijk koffiedrinkende ontwerpers.

5 Gifts to read

05. The Print Handbook – Basallt

Bind er een rode strik rond, gooi hem onder de kerstboom en wacht op de reactie bij uitpakken… The Print Handbook, een heldere druktechnische guide die thuishoort op het boekenschap van elke grafisch ontwerper.

06. Just My Type – Simon Garfield

Een atypisch typografieboek. Garfield laat de binge-reader in je ontwaken. Over hoe Helvetica en Comic Sans de wereld overnamen, waarom Barack Obama koos voor Gotham, terwijl Amy Winehouse haar ziel vond in de jaren ’30 Art Deco. 

07. Steal Like an Artist – Austin Kleon

Spoiler: beter slim gejat dan slecht bedacht. Een vlotte doorlezer die je op weg zet naar meer creativiteit door praktische en verrassende inzichten. 

08. Helvetica – Lars Müller

Een hommage aan het het meest bekende sans serif lettertype, Helvetica. Dit boek laat het font 400x in actie zien, van z’n allersterkste kant en in voorbeelden waar je designerharen loodrecht van naar boven kegelen.

09. Alfabet van de copywriter – Jill Mathieu

Voor een sterke CTA in je ontwerpen of alle andere woorden die je vormgeeft, 26 letters maal 83 bladzijden met alles wat Mathieu over copy weet.

6 Gifts to do

10. IPad accessoires voor illustratoren

Ge kunt nooit genoeg punten hebben, punt. Apple Pencil-punten.

Ge kunt ook nooit genoeg grip hebben, hou dat maar vast. Apple Pencil-grips.

Maar ge kunt ook nooit genoeg papier hebben, ook al is’t fake papier. Paperlike.

En nog andere accessoires, want daar kunt ge er nooit genoeg van hebben.

11. Kleurboek voor volwassenen – 20 Belgische illustratoren

Twintig kleurplaten van twintig Belgische illustratoren in twintig compleet uiteenlopende stijlen. Binnen en buiten de lijntjes kleuren mag, net als kreeftrood worden van extase door dit klein gezellig boekje nog voor de vissoep is opgediend.

12. Inspiration Card Set

Nieuwe ideeën of een frisse manier van denken, daar profiteer je van in je werk als graphic designer. Deze Card Set bundelt 52 oefeningen om je creativiteit, speelsheid en innovatieve manier van denken te stimuleren.

13. The Galapagos Game van Felix Salut

Een ontdekking, deze pocketversie van The Galapagos Game! 54 blokjes met 9 verschillende geometrische prints om eindeloos mee te experimenteren. Grafisch ontwerpers gaan hier helemaal los op met letters, woorden, abstracte vormen … 

14. Een UiTPAS voordeelkaart

Ha, misschien wel de meest verrassende in dit lijstje: een UiTPAS, een persoonlijke spaar- en voordeelkaart om cultuur voluit te beleven. Met de UiTPAS ben je welkom op 4000 locaties in Vlaanderen en Brussel, instant inspiratieshot!

15. Een workshop @Letterkabinet Gent

Het hele jaar door organiseert Het Letterkabinet workshops die zin geven in/aan creativiteit. Een Letterkabinet workshop onder de kerstboom is net zoveel als een moment om je hoofd leeg te maken en nieuwe inzichten te tanken. 

En nu nog kiezen! #TeamTypo wenst je alvast een warme en liefdevolle feestperiode toe!