We schakelen een versnelling hoger met onze nieuwe fleet

29 april 2024

Life at Typo
Fleet Typografics

Duurzaam rijden, duurzaam ontwerpen

Afgelopen zaterdag kregen 37 medewerkers van Typografics de sleutel in handen van hun nieuwe BMW-bedrijfswagen.

“Als consultancy partner ondersteunt Typografics klanten in hun grafische vormgeving. Onze designers werken remote, maar vaker op kantoor bij de klant. Dat persoonlijk contact maakt het creatieproces alleen maar sterker. Als Typografics consultant doorkruis je heel Vlaanderen, net daarom hechten we veel waarde aan veilige én goede mobiliteit. De Typografics fleet laat zich bovendien via een herkenbare branding opvallen in het verkeer, en zo naar potentiële medewerkers en klanten toe”, vertelt Managing Partner Caro.

“We kozen opnieuw voor een BMW-fleet bij Gregoir Dendermonde. Wagens die zich laten karakteriseren door duurzame technologie en zo bijdragen aan de vergroening van Typografics. Het werd een elektrisch-hybride fleet, nog niet 100% elektrisch maar wel afgestemd op onze huidige laadinfrastructuur. Recent nog installeerden we aan ons hoofdkantoor in Hamme enkele publieke laadpalen. Bovendien is ons energieverbruik helemaal groen, dankzij de investering in zonnepanelen”, motiveert Managing Partner Kristel.

Fleet Typografics

THE END OF AN ERA

Typografics Gregoir Dendermonde

Een fleet die toewijding aan het welzijn van het team symboliseert

“Afgelopen zaterdag verzamelde ons team bij Gregoir Dendermonde, die we kennen als betrouwbare partner. Daarna reden we de eerste kilometers richting het hoofdkantoor. Hartverwarmend om de reacties van de collega’s te zien, we kijken ernaar uit om samen met hen nieuwe mijlpalen te bereiken en nog vele succesvolle kilometers af te leggen”, aldus HR Officer Luna.

Designed by Typografics

De fleet laat zich in Typografics’ stijl opvallen in het straatbeeld. Een doordacht design dat voortvloeit uit de recente rebranding.

“Als grafisch hoofdelement in het design herken je onze wimpel, de Hero van Typografics. De wimpel stelt ons concurrentievoordeel voor, we leveren kwaliteit en garanderen die door ons intern opleidingscentrum. De marker in de wimpel is opgebouwd uit 3 vormen, de activiteiten van Typografics: Consulting, Studio en Academy. Die delen van de marker worden speels over de wagens verdeeld, en krijgen de aanvulling van andere vormen uit het huisstijlpatroon: o.a. 4 cirkels die staan voor CMYK en vierkanten die pixels voorstellen”, legt Art Director Filip uit.

“Wat het kleurgebruik betreft gaan we voor neutraal wit samen met ons uitgesproken oranje, een stijlvolle combinatie met de zwarte wagens. Collega’s kregen trouwens de kans hun bedrijfswagen te personaliseren door het patroon op unieke wijze te verdelen over hun wagen. De bestickering is helemaal geworden wat we ervan gehoopt hadden”, sluit Senior Illustrator & Art Director Jens af.

Fleet Typografics
Fleet Typografics
Fleet Typografics