Niko

Consultant @ work: Thea bij Niko

Catalogi
Layout
Niko catalogus 2023

Senior Crossmedia Designer Thea aan het woord als grafisch vormgever binnen het Niko Marketing & Communicatie team. Opmaak van flyers, advertenties, brochures tot (dikke) productcatalogi, online banners, beurspanelen, POS materiaal… you name it, she's on it!

Shine bright met je communicatie 

Geen huis zonder Niko: de schakelaar in je keuken, het stopcontact van je tv, je deurbel … veel kans dat ze recht uit de productiehal van het Belgische familiebedrijf Niko komen. Het topmerk maakt al meer dan 100 jaar schakelaars en stopcontacten, sinds 3 jaar zetten ze de spot op collega Thea voor de vormgeving van hun visuele communicatie.

“Sinds januari ’20 draai ik mee in het Niko marketingteam, 3 à 4 dagen/week afhankelijk van de workload. In tandem met Typografics collega Hae Kwon, maar meestal werken we apart aan visuele projecten. Omdat het Niko productgamma zo uitgebreid is, is mijn takenpakket dat ook,” Thea – Senior Crossmedia Designer.

Een crossmediale afwisseling: assets voor print & online

“Heel fijn dat ik aan verschillende projecten kan meewerken: opmaak van flyers, advertenties, brochures tot (dikke) productcatalogi, online banners, beurspanelen, POS materiaal … De grote projecten zoals een beurs of catalogus zijn wel echt teamwork. Dan werken Hae Kwon en ikzelf als grafische profielen samen met content marketeers, een digital marketeer, event planner … Team meetings zijn vaak online en in het Engels omdat een deel van het team in het buitenland werkt. De opmaak die ik voorzie is dus niet per se alleen voor de Belgische markt.”

De opleidingen in onze Academy komen hier van pas

“Dat wij als consultant opleidingen kunnen volgen in onze eigen Academy is een absolute meerwaarde. Ik doorliep o.m. een training voor de opmaak van grote bestanden als catalogi en voor iPDF’s. Dat komt van pas bij Niko, voor hun algemene catalogus maak ik bv. de commerciële pagina’s aan. Recent werkte ik ook aan de ‘Switch to beauty’-brochure waarbij het design van de Niko producten centraal staat. Een leuke uitdaging om dit ook in lay-out naar voor te laten komen.”

Heldin van de case

Portretfoto Thea

“Aangezien we met 2 designers zijn, kunnen we het werk onderling verdelen en zorgen we ervoor dat we voldoende afwisseling hebben in de assets die opgemaakt moeten worden.”

Thea

Senior Crossmedia Designer