Welten Groep

De Sprintformule door de ogen van trainee Suzanne

Training
Typografics Academy Sprintformule Suzanne Kersjes

Als Visueel Content Creator zit de Nederlandse Suzanne de hele werkdag met haar hoofd tussen de video’s, animaties en dtp jobs. Haar gulzig leervermogen deed haar in volle pas de landsgrens oversteken, richting Academy.

Als Visueel Content Creator zit de Nederlandse Suzanne de hele werkdag met haar hoofd tussen de video’s, animaties en dtp jobs. Haar gulzig leervermogen deed haar in volle pas de landsgrens oversteken, richting Academy. “Het aanbod gaat in de breedte en diepte, dat vind je gewoonweg niet in Nederland.”

De bovenburen op bezoek! Wat gaf de doorslag bij Academy?

“Als autodidact deed ik al heel wat online cursussen. Sommige Adobe technieken beheerste ik al goed, andere oppervlakkig. Het was mijn doel om zowel meer in de diepte als de breedte te gaan. Bij ons bleek de combinatie van beginner en gevorderde opleidingen niet te vinden. Google bracht me bij Academy. De opleidingshub in Antwerpen was qua locatie haalbaar voor me, maar dat ik de trainingen digitaal en in abonnementsvorm kon volgen, was de absolute yes-factor.”

Met de Sprintformule had je meteen de toegang tot 10 klassikale trainingen. Vlot samen te stellen uit + 50 onderwerpen?

“Eigenlijk wel! Het voorstel kwam om een Talent Scan af te leggen, dat gaf een helder inzicht in mijn sterktes en verbeterpunten, waarop het opleidingstraject dan 1-op-1 werd afgestemd. De Talent Scan is een interessante tool omdat het objectief richting geeft, het helpt om een beredeneerde keuze te maken voor je opleidingsplan. After Effects, Illustrator, HTML5 bannering, typografie voor beginners … echt wel fijn om er zoveel variatie in te kunnen steken. Ik leerde technieken kennen waar ik het bestaan niet van wist. Door deze kennis te delen met de collega’s, verrijk je het hele team.”

En dat allemaal geleerd via een scherm … geen showstopper dus?

“Voor mij niet, het was zelfs een voor waarde dat ik de Academy opleidingen digitaal kon meevolgen. Nooit het gevoel gehad niet betrokken te zijn bij de les. De camera stond zo gepositioneerd met beeld op cursisten en trainer, zuivere audio ook en via een gedeelde presentatie was het lestempo gemakkelijk aanhoudbaar. Ik kon net zo interactief deelnemen als de fysiek aanwezige trainees, ‘Suzanne, is het gelukt?’ Ja hoor! In alles wat verteld werd, hoor je dat Academy trainers over veel vakkennis beschikken. Ik hou ook van de theorie vs. praktijk aanpak, zo kan je meteen oefenen wat je geleerd hebt en al je vragen afvuren.”

Wat heb je collega’s bij Welten Groep International verteld over Academy?

“Positieve zaken, dat de trainers grafisch sterk zijn en hun kennis vlot weten over te brengen, met af en toe een grapje tussendoor. De opleidingen steunen je meteen in de praktijk, bijzonder toepasbaar. Voor mij wel fijn dat het traject ingedeeld was in losse lesdagen, planmatig behapbaar dus.”

Tot slot, waarom zou Academy dé reflex moeten zijn voor iedereen die z’n grafische skills wenst aan te scherpen? In 3 woorden!

“Toepasbaar, persoonsgericht en competent. Als laatste punt ook nog graag m’n complimenten naar jou toe Sarah: een snelle opvolging, altijd vriendelijk en meedenkend. Doe je top!”

Ik volgde de opleidingen online, maar het voelde precies alsof ik in het leslokaal zat.

logo welten groep

Suzanne Kersjes
Visueel Content Creator