Unilin Group

De Talent Scan als wervingstool voor Unilin Group

Training

2 sterke kandidaten, 1 job als Photoshop Expert … Lies van de Unilin Group legde de Talent Scan als extra wapen in de schaal om tot de juiste aanwerving te komen. En met succes!

Als HR Business Partner werft Lies marketing en sales profielen aan voor Unilin Group. Recent zocht de Belgische speler in interieurdesign en bouw een Photoshop Expert, een nicheprofiel om vloeren binnen een bestaande ruimte vorm te geven. Dus iemand die technisch sterk in zijn schoenen staat én zo precies is als een meetlat. Academy Manager & Sales Sarah peilde in een vragenreeks bij Lies naar de kracht van de Talent Scan als HR tool.

Typografics en de Unilin Group zijn geen onbekende voor elkaar, al was het wel jullie Talent Scan vuurdoop. Een ontdekking?

“Ja, absoluut! Mijn collega grafisch vormgever Wim kwam met het idee. Hij werkte al met Typografics samen, een positieve ervaring die ervoor zorgde om ook tijdens het aanwervingsproces van een Photoshop Expert aan te kloppen bij jullie. Sarah (Academy Manager & Sales, red.) loodste ons vlot van vraag naar oplossing: een Praktijk Scan waarbij de briefing van onszelf kwam. Erg handig dat jullie dergelijke testtool ontwikkeld hebben, wij vonden het zelf niet evident om te achterhalen hoe technisch sterk de kandidaten stonden.”

2 talenten werkten zich richting eindfase in het aanwervingsproces, zij kregen een Praktijk Scan voorgelegd. Hoe verliep dat?

“De Praktijk Scan werd remote uitgevoerd, dat verliep probleemloos voor onszelf en de sollicitanten. Amper 2 dagen later vlogen de rapporten opgesteld door jullie experten mijn inbox binnen. Ikzelf heb geen grafische achtergrond, maar ik haalde er wel de antwoorden uit die ik nodig had om een correcte beslissing te nemen in het aanwervingsproces. Het Talent Scan rapport is helder geschreven, voor een breed publiek. Zeker voor een nicheprofiel is het een meerwaarde in je proces, een objectieve beoordeling van skills.”

Het leven makkelijker maken, doen we graag. Gaf het rapport de doorslag in keuze tussen de twee kandidaten.

“Beide kandidaten waren op vlak van persoon een perfect fit binnen Unilin Group. Het rapport liet ook twee technisch sterke kandidaten zien, waarbij er één net iets meer gedetailleerd bleek. Een belangrijke waarde binnen de job, en dus gaf het rapport inderdaad de doorslag in de aanwerving.”

De juiste persoon op de juiste stoel, super!

“Inderdaad, zo hebben we het graag. Al hoeft het hier nog niet te stoppen. Het fijne aan een Talent Scan rapport is dat het als basis kan dienen om opleidingen te volgen bij Academy. Dat is sterk, testing met opvolgopleiding. We houden het achter de hand!”

Altijd welkom voor een opleiding. Tot slot, waarom zou Typografics dé reflex moeten zijn voor iedereen die grafische ondersteuning wenst? In 3 woorden!

“Breed aanbod, vlotte doorlooptijd, goede opvolging.”

Voor ons onmogelijk om de technische skills in-house te testen, de Praktijk Scan was de oplossing die we zochten.

logo unilin

Lies Van den Troost
Marketeer

Breng je eigen skills, die van een sollicitant of je team ook objectief in kaart.

Met de Talent Scan weet je precies waar kennis en vaardigheden liggen. Kies uit een Theoretische- of een Praktijk Scan, zoals Unilin Group het deed. Bij de Praktijk Scan start je met een concrete briefing, waarna een trainer je werk analyseert en een rapport opstelt. Dat rapport kan dienen als basis voor een gepersonaliseerd opleidingsplan!

Ontdek wat de Talent Scan voor jou mag betekenen.