KBT Play

Een EasyCatalog geautomatiseerde catalogi voor KBT Play

Catalogi
EasyCatalog
Print
kbt play digitale catalogus

KBT lanceert jaarlijks 2 gedrukte catalogi, In primeur wensten ze nu een digitale variant met nieuwe look-and-feel. Een EasyCatalog project!

Duikelstangen, schommelzitjes, monkey bars, glijbanen … meer dan 1.000 speeltoebehoren staan bij KBT Play te trappelen om uitgelaten kinderhartjes te veroveren. Aan zet voor de nieuwe geautomatiseerde catalogi? Collega Olivia

“KBT Play lanceert jaarlijks 2 gedrukte catalogi, een versie voor de commerciële markt en eentje voor residentieel gebruik. In primeur wensten ze nu ook een digitale interactieve variant met nieuwe look-and-feel,” Crossmedia Designer Olivia.

Creatieve vrijheid aan de designer

“KBT Play gaf zo goed als vrij spel voor de catalogi creatie. Als fixed assets werd ik voorzien van het logo, de 2 merkkleuren en fonts. Ik introduceerde nieuwe kleurpaletten en pagina indelingen die het geheel esthetisch mooi en gebruiksvriendelijk maken.”

“Wat het project een ambitieus karakter gaf, was de opdracht een geautomatiseerd systeem te ontwikkelen. KBT Play droomde ervan met 1 druk op de knop 1 Excelbestand om te zetten naar 2 mooi vormgegeven catalogi, in 5 verschillende taalversies.”

Een job voor EasyCatalog

“Op zich is het al best een uitdaging de merkessentie te behouden terwijl je tegelijkertijd vrijheid krijgt om visueel alles te veranderen. Om dat dan nog eens te doen binnen de automatisatielimieten van EasyCatalog … Hier is het van belang dat elke component nauwkeurig past, anders hapert het systeem. Zo zit je dus met een immense puzzel, veel trial-and-error en een enorme ontlading wanneer de honderden pagina’s er naadloos uitvloeien.”

“Doordat Olivia erin is geslaagd een layout te creëren die de steeds wisselende content per pagina overzichtelijk kan weergeven, is het voor KBT Play nu makkelijk om alle content te beheren in één Excel sheet. Zo kunnen we vlot taalwissels doorvoeren, en dezelfde identieke content een tweede maal gebruiken op onze Product Data Sheets,” Gerrit van KBT Play.

De benefits van EasyCatalog

“Nu het EasyCatalog systeem op punt staat, is KBT Play in staat nieuwe catalogi in een mum van tijd op te maken. Dat is dus een enorm verschil, want voorheen waren ze wekenlang met creatie bezig. Fijn dat ik doorheen dit project bijval had van collega Jensie, hij is een fantastische EasyCatalog Technical Support Line. Het eindresultaat mag er zijn, en zowel KBT Play als ikzelf zijn tevreden.”

“Bij een eerste EasyCatalog project, met aan het begin nog een onvolledige database én in samenwerking met een designer die je nog moet leren kennen, weet je als klant niet helemaal zeker wat te verwachten. Olivia heeft – met het Typografics team als steun in de achtergrond – het traject naar de finale output mooi uitgezet. Samen zijn we erin geslaagd om binnen de gestelde deadlines digitale catalogi klaar te hebben die bijval genieten van onze klanten. Een mooie basis voor de komende edities waar we terug op Olivia’s expertise zullen vertrouwen,” aldus Gerrit van KBT Play

Samen zijn we erin geslaagd om binnen de gestelde deadlines digitale catalogi klaar te hebben die bijval genieten van onze klanten.

logo kbt play

Gerrit Suy
Design & Quality Manager

Heldin van de case

Portretfoto Olivia

“Ik waardeer de diversiteit die mijn rol als Crossmedia Designer met zich meebrengt. Ik geniet van de ogenschijnlijk brainless Photoshop retouches, tegelijkertijd houdt een complexe brain teaser me op het puntje van mijn stoel.”

Olivia

Crossmedia Designer