Shot Race Gear

Green key productvideo en packshots voor Shot Race Gear

Packshots
Videography
shot race gear product shots

Voor Shot Race Gear realiseert Chris als Audiovisual Specialist sinds enkele jaren de productvideo en packshots van hun nieuwste collecties motorkleding en -bescherming. Ook dit jaar mocht Chris zijn handen warm wrijven voor dit project.

De ideale green key setting scoren

“De eerste green key productvideo shoot was in 2020, we trokken toen richting de Shot Race Gear showroom in Frankrijk. De formule werd nadien wat bijgesteld, opnames gebeurden vanaf dan in België met Georgia Lindsay als professionele host.”

“Het is elk jaar een prettige uitdaging om een originele en kwalitatieve setting te vinden. Zo hadden we eens een editie in de UGC Cinema in Mechelen, met een groen scherm waarin we nadien in postproductie alle content monteerden.”

“Voor de meest recente opnames kwamen we uit bij de green key studio van Option Media in Mechelen. Georgia Lindsay plaatsten we op een locatie in Californië, om CO₂-uitstoot te beperken.”

Techniek, niet voor groentjes

“Bij green key is de kwaliteit van het gebruikte groen heel belangrijk. Het moet het juiste groen zijn, daar is de studio bij Option Media perfect op voorzien. Ook de correcte uitlichting van de achtergrond en de host spelen een cruciale rol. Onze techniek bestond erin om de groene achtergrond met groene Rosco DMG MIX-lichtarmaturen uit te lichten: als je groen op groen zet, kan er namelijk geen andere golflengte van kleur terug naar je camera komen. Resultaat is een zuivere key. Voor Georgia was er een aparte lichtopstelling, een sterk remlicht om de Californische zon te imiteren.”

“Vanzelfsprekend dien je ook een goede camera in te zetten, we draaiden met 2 Blackmagicdesign Pocket 6K-camera’s in RAW 6K. Tenslotte werd met de Delta Keyer in Fusion (Davinci Resolve) de keying en compositing gedaan en de rest van de dealermeeting gemonteerd tot een programma van 50 min. De productfoto’s van de nieuwe samples vonden plaats in onze eigen studio te Hamme.”

Briefing, draaien, montage en oplevering: de hele rit door is er helder projectmanagement.

Tom Jacobs
PR & Marketing

Held van de case

Portretfoto Chris

“Dat een toonaangevend merk als Shot Race Gear al jaren een beroep op ons doet voor hun Green Key productvideo’s maakt dat we dit als een geoliede machine tot een succes kunnen brengen.”

Chris

Audiovisual Specialist