DS Smith

Hidde haalt animatieskills uit de doos voor DS Smith

3D
Motion graphics
Arcwise DS Smith

Om hun nieuwste verpakkingsproduct voor te stellen, denkt DS Smith aan een animatie. Daar ligt natuurlijk de kracht van het medium: een verhaal snel, helder en gevat brengen. Collega Hidde haalt met plezier z’n animatieskills uit de doos.

Het zit vanbinnen … da’s meestal waar, behalve dan voor DS Smith. Als toonaangevende duurzame verpakkingsproducent weet de wereldspeler dat elk detail aan de buitenkant een verschil maakt. Zomaar een doos is het dus nooit, en dat maakt collega Hidde duidelijk in een animatievideo.

“Dankzij de goede verstandhouding met DS Smith werd het project vlot en zonder al te veel veranderingen gerealiseerd. Ik kijk tevreden terug”, Senior Motion & 3D Designer Hidde.

Van script naar animatie

“DS Smith stelde de vraag om hun nieuwste verpakkingsproduct incl. unieke troeven voor te stellen via een animatie. Daar ligt natuurlijk de kracht van het medium: een verhaal snel, helder en gevat brengen. De klant voorzag me van een script, al week ik tijdens creatie er wel wat vanaf omdat het voor mij natuurlijker werkte om te ‘voelen’ waar de camera naartoe diende te vloeien.”

“Klus 1 was een 3D model te creëren van de doos. De snijlijnen had ik in vectorieel formaat en a.d.h.v. referentiefoto’s zette ik het plooien en buigen van de doos op. De rigging tools in Blender doen hier uitstekend werk. Daarna paste ik de branding en texturen van DS Smith op de doos, de flesjes en het blik toe. De animatie maakte ik grotendeels straight-ahead en niet pose-to-pose.”

1 lang animatieshot

“Voor DS Smith was het van belang om de productassemblage duidelijk naar voren te brengen, van vlak karton tot doos. Dat loste ik op door de animatie als 1 lang shot op te bouwen. Terwijl de camera beweegt rond het plooien en buigen van de doos, is er extra tekstuele ondersteuning.” 

I’ve worked with Hidde on multiple projects ranging from video creation to 3D rendering and animation. He is highly skilled and adds his creative approach to our projects.

logo ds smith

Ushma Kana
Content Specialist

Held van de case

Portretfoto Hidde

“Het animatie-rig is goed geslaagd. De uitdaging lag er hier in de rondingen van de hoeken mooi te laten buigen. Daar heb ik on the job uit geleerd!”

Hidde

Senior Motion & 3D Designer