Cegeka

Jaarverslag voor Cegeka

Annual reports
Desktop publishing
EasyCatalog
Layout
jaarverslag cegeka 2022

Een klos aan data visueel aantrekkelijk maken, schept een flinke uitdaging. Challenge accepted voor internationale IT-speler Cegeka: het jaarverslag en de bijhorende jaarrekeningen in verschillende taalversies door Senior Graphic Designer & Illustrator Liesbet.

Grondige start legt de basis

Het jaarverslag van Cegeka bundelt een heel aantal hoofdstukken, opgemaakt in het Engels. Per land schuift telkens de input van de desbetreffende Managing Director naar voren, worden hoofdstukken herschikt of zelfs weggelaten. Tekst/cijfers worden mooi verrijkt door illustraties en foto’s. Lijvige documenten dus, waar ik er als advanced InDesign-gebruiker al een mooi aantal van kon vormgeven. Die ervaring leert me dat het succes van een strakke lay-out in de aanvang van het project zit.”

“Voor Cegeka gebruikten we een book-file in InDesign. Dat laat je toe de volgorde van aparte artikels makkelijk aan te passen, net als ver doorgevoerde instellingen op het vlak van alineastijlen, stramienpagina’s, tabelstijlen…”

Een flinke efficiëntie tik op de klok

“De instellingen die je bij aanvang maakt, laten je tijdens de opmaak snel schakelen. Grote blokken tekst worden bv. synchroon aangepast. Dat versnelde het proces van de verschillende landversies enorm! Bij het document van de jaarrekeningen kregen we bovendien te maken met een hoop tabellen, ook hier boekten we serieus wat tijdswinst.”

jaarverslag cegeka

Grafische vormgeving bevordert leesbaarheid

“De einddocumenten ogen door de juiste instellingen rustig en aangenaam. De grafische vormgeving ondersteunt de merkbeleving en zorgt voor een goede leesbaarheid. Ookal werkte ik alleen op dit specifieke project, binnen de Studio had ik een sterke back-up. Cegeka doet al enkele jaren een beroep op de Studio voor de opmaak van drukwerk, illustraties, infographics… heel fijn dat we het jaarverslag hier aan mogen haken.”

Heldin van de case

Portretfoto Liesbet

“Dankzij onze doorgedreven lay-out ervaring van langere documenten, kunnen we heel wat starttips meegeven die een positieve impact hebben op de workflow. Het is mijn doel me verder te specialiseren in InDesign voor omvangrijke documenten en jaarverslagen.”

Liesbet

Senior Graphic Designer & Illustrator