Protime

Wayfinding design voor Protime

Wayfinding
Wayfinding showroom Protime

Recent knipte Protime het rode lint door van hun nieuwe showroom in Mechelen, een hardware corner waar je als prospect de hele UX van hun tijdsregistratie en toegangscontrole tools ervaart. Voor het wayfinding design stapte Protime in de richting van senior grafisch vormgever Peter.

Wayfinding: helder abstract

“Bij een signing opdracht doorloop ik altijd eerst zelf de ruimte, zo voel je het verhaal echt. Protime stelde voor om richting te geven met een cijferopsomming, ik bedacht er een abstracte uitwerking bij. De 2 blauwe streepjes interpreteer je als klokwijzers, ze draaien rond en nemen de bezoeker zo mee in de juiste flow.”, Peter – senior grafisch vormgever.

“De communicatielijn met Lentl van Protime was kort, het onderling getiktak maakte dat het ontwerp er snel lag. Om het design waarheidsgetrouw weer te geven, stelde ik het met mockups voor. Het eindresultaat is duidelijk en aanwezig, maar niet schreeuwerig. De kleuren van de wijzers matchen met de donkere kleur van de muur en console.”

Alles op scherp

“We hadden onmiddellijk volledig vertrouwen in de ervaring en professionaliteit van Peter. Hij stelde de juiste vragen en dacht actief mee om het ontwerp helemaal scherp te krijgen. Omdat het design bij ons op kantoor met mockups werd uitgewerkt, verliep het feedbackproces – zelfs met de stakeholders – supersnel”, Lentl Van Aken, International Marketeer bij Protime.

Mockup mania 

Peter leverde Protime de drukfiles aan voor de bestickeringsfirma. En de mockups toonden niet enkel hun waarde tijdens de ontwerpfase, Protime haalde ze ook boven om de stickers net zo in de ruimte te plaatsen hoe het in design werd uitgedacht.

We hadden onmiddellijk volledig vertrouwen in de ervaring en professionaliteit van Peter. Hij stelde de juiste vragen en dacht actief mee om het ontwerp helemaal scherp te krijgen.

Logo Protime

Lentl Van Aken
International Marketeer

Held van de case

Portretfoto Peter

“Een mooi gepresenteerd eindresultaat in de vorm van mockups geeft de klant duidelijkheid, het is de extra + die ik als designer graag maak.”

Peter

Senior Crossmedia Designer