Typografics

Wenskaart met onuitwisbare indruk

Layout
Print
Eindejaarskaart Typografics 2022

Eind december vulden we de postbodezak met onze eindejaarskaart. In eigen huis ontworpen, ambachtelijk en diep gedrukt. Een wenskaart met onuitwisbare indruk zowaar.

Authentieke keuzes

“Het ontwerp werd gedrukt op voorgeplooid Oud-Hollands papier. Opnieuw een authentieke keuze, het ligt voelbaar zacht in de hand. De typografische letters aan de voorzijde werden deels blindgedrukt. Dat is een techniek waarbij je een ontwerp zonder inkt in papier drukt waardoor er reliëf ontstaat. De gekleurde tekst werd in 2 andere drukgangen op het Oud-Hollandse papier gezet.”

Letterpress, wanneer design tot leven komt

Van ‘oud naar nieuw’, er is geen gepaster moment om nostalgie van onder het stof te borstelen. We gooiden een blik richting onze collega’s van het Letterkabinet – de creatieve ontmoetingsplaats van Typografics – voor een authentieke letterpress eindejaarskaart. Van vroeger en stijlvol hedendaags! 

“Het ontwerp van een letterpress kaart start met het handmatig zetten van je letters. Ik combineerde hout met lood en testte verschillende lettertypes uit. De keuze viel op het strak schreefloze Mercator Mager, een font dat zich met karakter laat zetten en toch wat traditioneel oogt.”, grafisch vormgever Elke van het Letterkabinet.​​​​​​​

Heldin van de case

“Wenskaart per wenskaart puur ambachtelijk handwerk, dat zie en voel je.”

Elke

Graphic Designer & Letterkabinet Ambassador