Geniaal brutaal, Roel tapt vers motion werk voor Vedett

Senior Motion Designer Roel aan het woord over zijn ‘alles mag, niets moet’ grafisch werk voor Vedett.

Gemaakt door Roel

Talent Trainer - Senior print & motion designer


Zo God damn anders dan de rest

Vedett, een lefgozer in een flesje. Het eigenzinnige karakter van het merk vertaalt zich in een visuele stijl die zich niet in een bierkrat laat vastzetten. Senior Motion Designer Roel aan het woord over zijn ‘alles mag, niets moet’ grafisch brouwwerk voor het Belgische biermerk.

Goede afspraken maken goede vrienden. Dat merken we heel hard met Typografics. Dankzij hun flexibiliteit kunnen ze ook maatwerk creëren waar en wanneer wij dit het hardst nodig hebben.

Gaëtan van den Bulcke, Global Digital Marketing Manager

Graphic Brutalism: dat is all the way gaan

"In 2020 vernieuwde Vedett zijn huisstijl, waarbij het idee is dat er geen huisstijl is. De basis van alle Vedett assets is Graphic Brutalism, het moet in het oog springen. De laatste jaren mocht ik voor Vedett quasi alle motion design animaties uitwerken, rock ’n roll aan je laptop!"

Onze producten worden over de hele wereld verkocht, en dat heeft ook gevolgen in het creatief omgaan met assets. Roel denkt daarbij graag mee aan motion oplossingen die bijvoorbeeld ook werken voor de Chinese markt en op de Chinese kanalen.

Gaëtan van den Bulcke, Global Digital Marketing Manager

Rock 'n roll op je scherm

"Omdat ik van in het begin wist dat de Graphic Brutal-stijl overal in de animaties ging doorgetrokken worden over alle verschillende smaken heen, koos ik voor een heel gestructureerde aanpak. Dat zorgde ervoor dat nieuwe versies of formaten snel geproduceerd konden worden", Motion Designer Roel.

95% van de motion designs deed ik alleen maar dit kon niet gebeuren door de vooraf gemaakte geweldige designs van het in-house design team bij Duvel, super dankbaar materiaal. Fijn ook dat ik geen afgebakende richtlijnen kreeg, een ware verademing. 

Roel, Senior Print & Motion Designer

Van jouw merk een vedette maken?

Op Roel zijn After Effects skills mag je rekenen. Hij kleurt buiten de lijntjes of binnen, met veel vuur of ingetogen: precies hoe jij het wilt. Laat je idee maar parelen bij Sarah, ze gidst je naar de start van een geslaagde samenwerking.

Benieuwd naar onze andere cases?

Bekijk hier de creaties van onze andere designers!

Neem direct contact op

Jill

Jill staat meteen voor je klaar!

Bel ons op +32 (0)52 41 45 65 of mail op jill.vanderpoorten@typografics.be

Mis geen enkele update!

Elke maand onze interessante nieuwsbrief voor marketeers en vormgevers ontvangen?
Schrijf je hieronder meteen in!