Weg van wayfinding: design voor Protime

Protime stapte in de richting van senior grafisch vormgever Peter voor de routing van hun nieuwe showroom.

Recent knipte Protime het rode lint door van hun nieuwe showroom in Mechelen, een hardware corner waar je als prospect de hele UX van hun tijdsregistratie en toegangscontrole tools ervaart. Voor het wayfinding design stapte Protime in de richting van senior grafisch vormgever Peter.


"Op basis van onze aanvraag en een intakegesprek bij ons op kantoor, schakelde Typografics de juiste designer met tonnen ervaring in. Niet snel snel maar kwaliteitsvol design is wat telt, en dat voel je.", Lentl Van Aken - International Marketer bij Protime.

Routing: helder abstract

“Bij een signing opdracht doorloop ik altijd eerst zelf de ruimte, zo voel je het verhaal echt. Protime stelde voor om richting te geven met een cijferopsomming, ik bedacht er een abstracte uitwerking bij. De 2 blauwe streepjes interpreteer je als klokwijzers, ze draaien rond en nemen de bezoeker zo mee in de juiste flow.”, Peter - senior grafisch vormgever.

“De communicatielijn met Lentl van Protime was kort, het onderling getiktak maakte dat het ontwerp er snel lag. Om het design waarheidsgetrouw weer te geven, stelde ik het met mockups voor. Het eindresultaat is duidelijk en aanwezig, maar niet schreeuwerig. De kleuren van de wijzers matchen met de donkere kleur van de muur en console."

We hadden onmiddellijk volledig vertrouwen in de ervaring en professionaliteit van Peter. Hij stelde de juiste vragen en dacht actief mee om het ontwerp helemaal scherp te krijgen. Omdat het design bij ons op kantoor met mockups werd uitgewerkt, verliep het feedbackproces - zelfs met de stakeholders - supersnel.

Lentl Van Aken, International Marketer @ Protime

Mockup mania

Peter leverde Protime de drukfiles aan voor de bestickeringsfirma. En de mockups toonden niet enkel hun waarde tijdens de ontwerpfase, Protime haalde ze ook boven om de stickers net zo in de ruimte te plaatsen hoe het in design werd uitgedacht.

Op volle koers met je visuele communicatie?

Ga richting Jill en ze haalt ons crossmediaal team voor je uit de startblokken.

Benieuwd naar onze andere cases?

Bekijk hier de creaties van onze andere designers!

Neem direct contact op

Jill

Jill staat meteen voor je klaar!

Bel ons op +32 (0)52 41 45 65 of mail op jill.vanderpoorten@typografics.be

Mis geen enkele update!

Elke maand onze interessante nieuwsbrief voor marketeers en vormgevers ontvangen?
Schrijf je hieronder meteen in!