Typografics Academy behaalt het WSE kwaliteitslabel

21 augustus 2023

Read
Academy haalt het WSE kwaliteitslabel binnen

Het volgen van een opleiding is altijd een waardevol idee om sterker in je werkschoenen te staan of een nieuwe carrièreweg in te slaan. Goed nieuws, want de Academy haalde het WSE kwaliteitslabel binnen wat zoveel betekent als: een grafische opleiding volgen terwijl Vadertje Staat je bankrekening spijst. Dubbel cashen!

Het WSE kwaliteitslabel, goed nieuws voor jou

Vooraleer je als opleidingscentrum het WSE kwaliteitslabel naast je voordeur mag vastnagelen, dien je bij de Vlaamse overheid aan te tonen dat je goed bezig bent. Je mag dus gerust zijn, onze Academy weet waaraan en waaraf.

Wat nog beter is, is dat je voor trainingen bij Academy nu ook opleidingsincentives kan inzetten. Lees: jij krijgt geld, terwijl de grafische skills van jezelf of team naar een hoger niveau getild worden.

Maar simple comme bonjour maakt de overheid het ook weer niet, daarom brengen we voor jou het hoe en de wat in kaart.

Als werknemer kan je beroep doen op:

1. Vlaams opleidingsverlof

Een financieel vangnet voor wie in de Vlaamse privésector werkt. De overheid voorziet namelijk dat je 125 opleidingsuren kan volgen, terwijl je tijdens je werkafwezigheid netjes wordt doorbetaald. Of jij recht hebt op Vlaams opleidingsverlof ontdek je hier.

2. Opleidingscheques

Per schooljaar bestaat de optie opleidingscheques tot max. € 250 aan te schaffen, waarbij de overheid je 125 terug toesteekt. Fifty-fifty, dus! Deze handige simulator toont je meteen of je hiervoor in aanmerking komt.

Als werkgever kan je beroep doen op:

1. Vlaams opleidingsverlof

Een werknemer heeft het recht afwezig te zijn voor een opleiding, terwijl het loon behouden blijft. Wanneer de werknemer wenst Vlaams opleidingsverlof op te nemen, staan jou 2 zaken te doen:

  1. Dien een terugbetalingsaanvraag in bij het WSE-loket.
  2. Registreer de opgenomen uren aan Vlaams opleidingsverlof ook in het loket.

Per goedgekeurd uur schudt de staat een forfaitair bedrag van € 21,30/u. uit het varken.

Vind hier de aanvraagprocedure en het WSE-loket.

Welke opleiding kies jij?

Dankzij het WSE label zijn al onze opleidingen erkend. Je vindt ze alle terug in de officiële opleidingsdatabank van de Vlaamse overheid.

Er lijkt geen goed einde te komen aan de goed-nieuws-show, want vanaf september 2023 hoef je het minimum van 32 lesuren niet langer via 1 opleiding op te nemen. Je kan naar hartelust opleidingen bij één of meerdere opleidingsverstrekkers combineren om die 4 dagen te bereiken.

We kijken ernaar uit onze grafische kennis met je te delen! Bekijk ons opleidingsaanbod.