Wij zijn Mooimakers #worldcleanupday 💚

5 september 2023

Life at Typo
Typografics Cleanup Month Mooimakers

Creatieve koppen, allemaal anders en toch gelijk. #TeamTypo laat zich immers binden door een stevig paar karaktertrekken: dat we ervan houden de zaken beter te maken en ons zonder nadenken geëngageerd opstellen, bijvoorbeeld. Dus toen Emma van marketing tussen 2 cinnamon roll happen door aan tafel het idee lanceerde dat ze actie wou ondernemen in aanloop naar World Cleanup Day, had ze meteen een enkele aanhangers beet.

Levenslicht aan Operatie Proper

Het idee was simpel, elke donderdag in augustus offeren we onze lunchbreak op voor een bijzondere missie: een proper Zwaarveld. De benen strekken, een frisse neus halen en wat ongedwongen bijkletsen onder de collega’s terwijl je met een grijpstok zwerfvuil in een zak prikt. What’s not to like?

Via Mooimakers scoorden we gratis afvalrugzakken, handschoenen, grijpstokken en fluovestjes. Bij het gemeentebestuur van Hamme haalden we gratis vuilzakken (kan je trouwens ook gewoon bij Mooimakers krijgen) en een afvalophaal fixten we eenvoudig via de Mooimakers app.

Allemaal netjes geregeld!

35 kg zwerfvuil of 10 volle zakken

Na 7 weken zwerfvuil prikken, tikte de weegschaal 35 kg aan of 10 volle zakken. 35 kg (!!), in een straal van 1 km rondom onze headquarters… hallucinant! Peuken, isomo (lees véél isomo), verpakkingsmateriaal, blikjes, flesjes, koffiebekers, zilverpapier… En hoewel het aanvoelde als ‘dweilen met de kraan open’, groeide het enthousiasme onder het Typo Mooimakers team week na week… net als de stapel afval.

World Cleanup Day

16 september is de jaarlijkse hoogdag als het aankomt op opruimacties. Over de hele wereld wordt zwerfvuil geprikt dat het een lieve lust is. Team Typo doet mee en ruimt intussen ook moedig elders verder. Eens een Mooimaker, altijd een Mooimaker.