5 design trends voor 2022

21 mei 2022

Sten's design preach

Senior webdesigner Sten fluistert je 5 ontwerp trends voor 2022 toe en wij zijn zó overtuigd dat we zelfs onze 90’s jeans met wijde pijpen terug hebben bovengehaald. ✌️ Deze trends destilleerden we uit Sten zijn design preach bij onze klant BNP Paribas Fortis. Zijn presentatie incl. voorbeelden zwaait je toe achter deze knop.

Bekijk hier de presentatie

1 Maximaal op minimaal

Opgepikt uit de logo’s van big brands en intussen als een denderende sneeuwbal over de ontwerpwereld gerold: de trend van minimal design. Gradiënts lijken verboden terrein, flat is helemaal terug en monochromatic - 1 kleur in verschillende tinten - is key. 

2 Yes you Kanye

Smijt álles wat je wist over de regels van design in de vergeetput en ga los voor Anti Design. Kanye doet het - check de cover van zijn nieuwste drop The Life of Pablo - dus waarom jij niet? Alles wat niet mag = gewoon doen.

3 Nineties throwback

Eindelijk mag die nostalgie lade weer open, haal er maar alles uit (behalve misschien de Backstreet Boys) want retro design neemt 2022 over. Snoepkleuren, van die typische patroontjes... voornamelijk in posters wordt er vaak verwezen naar de 90’s en ook webdesign lijkt terug te keren in de tijd.

4 Mashup: 2D x 3D

Dimensies combineren, al geprobeerd? 3D objecten met getekende 2D objecten samen in 1 design: bijzondere experience in je ontwerp.

5 Characters in 3D

3D characters steken vooral de kop op in apps/websites om virtuele assistenten of bots te verpersoonlijken. Ze worden bovendien vaak te koop gezet als NFT. De toekomst? 

Geschreven door Sten

Crossmedia designer

De skills van Sten zijn behoorlijk allround. Wild van ’t web, maar ook van video en print. Wild van minimal, maar ook van totaal over-the-top. Zo een profiel waar je véél aan kan vragen? Heb je goed begrepen. Daar zit zijn studie Cross Media Management aan Karel de Grote Hogeschool en vervolgopleiding webdesign natuurlijk deels voor tussen. In zijn interventies voor Typografics laat Sten zich opvallen doordat hij on-trend is en piekfijne softwareskills bezit. Zijn ogen altijd open, zijn brein op actief. Inspiratie zit overal!


Een zomer zonder festivals is er 1 verloren, zegt Sten. Zijn zwak voor goede rode wijn en Duvel met mate compenseert hij zonder mate met fitness, lopen, voetbal en spinning.


Boek Sten

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.