8 Adobe shortcuts voor op je cheat sheet

15 juni 2021

Vingergymnastiek voor designers: deze 8 Adobe toetsencombinaties geven je hetzelfde gevoel van euforie als Netflix met een frisco.  

SHORTCUT 1

Grootte & hardheid penseel


De brush tool van Photoshop bezit een goudmijn aan variaties. Een penseel met veel streken, jawel. De grootte & hardheid ervan bepaal je door te spelen met de control + option toetsen.

SHORTCUT 2

Kopieer vorige actie


Klein zaligheidje: command + D. Eender welke actie je onderneemt in Illustrator, gooi je er met deze sneltoetscombinatie exact nog eens uit. Eender welke actie je onderneemt in Illustrator, gooi je er met deze sneltoetscombinatie exact nog eens uit. Dit dus, maar dan in Illustrator ;-).

SHORTCUT 3

Kopieer laag


Een essential als je in Photoshop werkt! Met command + J kopieer je een actieve laag zonder dat daar 1 muisklik komt bij kijken.

SHORTCUT 4

Plaats een beeld


Efficiëntie en InDesign, dat horen we graag in 1 zin. Zet command + D op je cheat sheet om beelden in snel tempo te importeren.

SHORTCUT 5

Bestand exporteren als …


PNG, JPG, SVG, GIF, PFD, … legio exportopties in Photoshop. Gooi je vingers in breakdance move en lever je creatie in het gewenste formaat af: shift + option + command + W.

SHORTCUT 6

Ragequit


Gedaan voor vandaag? Duw dan meteen command + Q in. Te mooi weer ook toch om achter je pc te blijven zitten.

SHORTCUT 7

Wijzig afbeeldingsgrootte


Voor al de pixelperfect designers, met command + option + D wijzig je de grootte van een beeld in een vingerknip.

SHORTCUT 8

Snel previewen


Dubbel zo snel previewen? Gewoon shift + 0 inhouden en de tijd neemt een sprongetje.

Zijn er shortcuts die we moeten leren kennen > laat je horen! Wist je trouwens dat je via onze Academy opleidingen ook handige sneltoetscombinatie in de vingers krijgt?

Geschreven door Brent

Crossmedia Designer

Er zijn mensen die altijd al wisten wat ze later wilden worden. Collega Brent is zo iemand. Zijn doop in het vak kreeg hij in het middelbaar, toen hij de richting grafische & digitale media volgde. Deze kennis werd verder vakkundig aangescherpt aan de Arteveldehogeschool, waar Brent afstudeerde als crossmedia ontwerper.

In het hoofd van 90’s kid Brent is het zelden stil, het lijkt er wel een non-stop feestje van ideeën. Hij is er dus de man voor om creatief strategisch met je mee te denken. Als crossmedia ontwerper voorziet hij je van video’s en visuals voor online, een complete branding of print lay-out. Daarvoor jongleert hij in Photoshop, Illustrator, InDesign en After Effects. Hij heeft een sterke technische bagage, die hij combineert met goede praktijkskills en een open-mind.

Ter ontspanning scheurt Brent graag rond met zijn longboard of inline skates terwijl britpop- en rockbands zijn smartphone oortjes domineren. Zijn creatieve ontwikkeling geeft hij vorm door te tekenen, verven of graffiti spuiten.

Boek Brent

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.