Dit zijn de 7 favo plug-ins van webdeveloper Pieterjan

14 mei 2019

Wij denken: als je het leven als developer gemakkelijk kan gemaakt worden, dan hoef je niet moeilijk te doen. Dit zijn de 7 favoriete plug-ins van webdeveloper Pieterjan. Uhu, gratis te installeren!

1. Amino: live CSS editor

Met Amino schrijf je code in je browserscherm waardoor je wijzigingen meteen ziet. Diepe buiging voor deze live CSS editor, want herladen of eindeloos testen hoef je dankzij de handige plug-in niet langer te doen.

2. Checkbot: SEO, webspeed & security tester

SEO, snelheids- of veiligheidsissues? Checkbot maakt er in enkele minuten komaf mee. Deze plug-in scant razendsnel tot 100’en pagina’s tegelijk. Kapotte links, ongeldige HTML code, …? Checkbot houdt het zaakje moeiteloos onder controle.

 

 

3. ColorZilla: weergeven van kleurcodes

Bots je tijdens het surfen naar internetkatten op een kleur die geweldig zou staan op de nieuwe website van je klant? Met ColorZilla ontdek je in één muisklik welke kleurcode hier achter schuilt. 

 

4. FontFace Ninja: weergeven van fonts

Wat ColorZilla voor kleuren doet, regelt FontFace Ninja voor fonts. Van eender welke typo schotelt deze plug-in je de naam, grootte, spacing en kleur voor.

5. Wappalyzer: weergeven van technologieën

Het is niet onoverkomelijk dat je als developer een soort van detective zintuig hebt aanstaan wanneer je het web opgaat. Tuurlijk wil je graag weten op welke heroïsche server een bepaalde supersnelle website huist. Al de technische details van een website detecteert Wappalyzer voor jou: het cms, e-commerce platform, web frameworks, server software, analytics tools, ... Yieha!

 

6. Muzli 2: inspiboost

Muzli zou net zo logisch moeten zijn als je dagelijkse koffiepauze. Het is de beste homepage die je als developer kan hebben: een inspiratiebron voor nieuws rond design, UI, UX, ... Te personaliseren o.b.v. 120 feedopties.

7. Vue.js Devtools: debugging

Een handigheidje om je vue.js applicaties te debuggen. Lifesaver!

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Geschreven door Pieterjan

Senior Webdesigner en -developer

Pieterjan studeerde Devine aan de Hogeschool West-Vlaanderen te Kortrijk. Zijn interesses bevinden zich op het kruispunt van design en technologie. Hij houdt er van uitgedaagd te worden op professioneel vlak en is altijd op zoek naar nieuwe technologieën om mee te werken. In zijn vrije tijd blijft hij bezig met technologie. Dat gaat van het bouwen van 3D printers of arcadegames tot het maken van apps. 
 
​Om toch nog wat in beweging te blijven vind je hem op tijdens het weekend regelmatig op de fiets.

Pieterjan heeft meer dan 5 jaar ervaring in de sector.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.