Een Android achtergrond die eruit springt? Max vertelt hoe het moet.

23 juli 2020

Web & motiondesigner Max is een volbloed webbie, in zijn vrije tijd creëert hij naar lievelust smartphone wallpapers & widgets. Hij vertelt waar hij de zaadjes voor zijn creatief proces haalt.

Een inspiratie shot van Zachary Anderson


Het YouTube kanaal van Zachary Anderson is een hotspot als je aan de slag wil met het lay-outen van je eigen smartphone scherm. In zijn serie ‘Best Android set-ups’ laat hij set-ups van zijn volgers zien. Daar ontdek je echte goeie dingen tussen, om dan zelf mee aan de slag te gaan.”

“Zachary Anderson is maar 1 van de vele YouTubers die ik volg.”, gaat Max verder. “Instagram, Twitter en Reddit staan ook op mijn dagelijkse surflijst, net als MyScreenie: een website waar je een screenshot van je set-up kan insturen, waarna de community reageert.”

“Het klinkt wat geeky, maar momenteel huizen er 200 apps op mijn smartphone waarvan 50 puur voor het customizen van mijn toestel: wallpaper apps, widget packs, launchers waarmee je de complete look & feel van je smartphone aanpast.”, lacht Max. “ Mijn go-to launcher waar ik al jaren trouw aan zweer en die zeer geliefd is in de scene is Nova Launcher, je vindt er ontzettend veel aanpasmogelijkheden voor je gsm.”

En ook voor de widgets die Max op zijn pagina’s zet, heeft hij een sterke tip: de apps Zooper en KWGT. “Hiermee download je in de PlayStore 100’en verschillende widget packs, waarvan sommige gratis. Nadien vertaal ik het design in mijn hoofd naar een widget, dat kan een bestaande lay-out zijn die ik aanpas of from scratch.”

Sober met veel details


Voor Max is een design nooit écht af. Hij is altijd wel zoekende naar nieuwigheden om het geheel nog straffer te maken. Een volumeslider die een ander design krijgt omdat dat beter in het geheel past? Doet ie! Toch blijft zijn mindset in webdesign 'Less is more': “Mijn homescreens tonen zeer sober, met een minimum aan elementen creëer ik de juiste look & feel. De clean trifecta is een blijver: geen statusbar, geen dock, geen labels bij iconen.


Dat Zachary Anderson ook aanhanger is van de clean trifecta hoeven we niet te vertellen. Ga maar es kijken, de man is legend! En mocht je nu bedenken dat het wel leuk zou zijn om branded wallpapers te hebben voor je merk? Bedenk dan zeker ook dat wij Max in huis hebben :-).

Geschreven door Max

Senior Webdesigner

Max studeerde webdesign aan de Metropool campus van Syntra te Antwerpen. Sinds een jaar of 5 blijft hij ook zeer gepassioneerd alle nieuwe trends op het internet volgen. Hij wil nog elke dag bijleren en zijn skills bijschaven. De designs die Max in Sketch maakt, vertrekken van een heldere UX/UI-visie. Hij houdt van clean, minimalistisch en een maximale gebruikerservaring. Deze vaardigheden combineert hij met kennis van HTML en CSS, net als diverse CMS-systemen zoals Wordpress, Drupal en FredHopper. De Adobe Suite heeft geen geheimen voor Max.

In zijn vrije tijd is Max graag bezig met longboarden en de ritmische begeleiding op de drums bij zijn band Oxeye Daisy.

Boek Max

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.