Top 10 Netflix docu's voor grafisch designers

15 februari 2022

Kost voor de ogen, voer voor het hoofd! Een Netflix top 10 voor grafisch designers die elke minuut van je aandacht waard is. 

#1 Abstract: The Art of Design

Wandel 2 seizoenen rond in het hoofd van vernieuwende designers als Christoph Niemann en Paula Scher. Hoe denken ze? En hoe werkt hun creatief proces? Een docu serie die boeit. Kijk Abstract: The Art of Design nu op Netflix.

#2 Minimalism: A Documentary About the Important Things

Een interviewreeks die afrekent met het Amerikaanse ideaal dat materialisme gelukkig maakt. In 1u18min ontdek je hoe minder méér is. Een eyeopener die ook je werkproces zal beïnvloeden. Kijk Minimalism nu op Netflix.

#3 The Toys That Made Us

Deze smeekt om een kom zoete popcorn! In 3 seizoenen maak je een nostalgische rit langs figuren als de Power Rangers, Teenage Mutant Ninja Turtles, My Little Pony… De genieën achter het bekendste speelgoed ooit bespreken de opkomst van hun creaties. Kijk The Toys That Made us nu op Netflix.

#4 Struggle: The Life and Lost Art of Szukalski

Stanislav Szukalski, een opmerkelijke persoonlijkheid met dito carrière. Wie was de Pools-Amerikaanse kunstenaar? Nestel je in de zetel voor het waargebeurde verhaal van dit gekke genie. Kijk The Life and Lost Art of Szukalski nu op Netflix.

#5 They’ll Love Me When I’m Dead

Druk op play voor het provocerende verhaal van de legendarische regisseur Orson Welles. Dit wordt anderhalf uur aan de lippen hangen van boeiende vertellers die meewerkten aan The Other Side of the Wind, de laatste onafgemaakte film van Welles. Kijk They'll Love Me When I'm Dead nu op Netflix.

#6 Print the Legend

Volg de race voor het marktleiderschap in 3D-printing. Wie zijn de mensen die 3D-printing in je leven willen brengen? Wie schrijft geschiedenis? Een bekroonde Orginal-documentaire die blijft nazinderen. Kijk Print The Legend nu op Netflix.

#7 High Score

Vroeger uren Mario of Sonic gegamed? Zet je dan zeker schrap voor High Score. De docuserie haalt enkele gamepioniers voor de camera, en die onthullen werkelijk alles over je favoriete game. Kijk High Score nu op Netflix.

#8 The B-Side: Elsa Dorfman’s Portrait Photography

Fotograaf Elsa Dorfman zag je nooit zonder haar zeldzame grootformaat-polaroidcamera, waarmee ze meer dan 30 jaar sterren en gewone mensen portretteerde. Maar wie is de vrouw achter de camera zelf? Filmmaker Errol Morris laat je binnenkijken in haar studio, werk en hoofd. Kijk The B-side nu op Netflix.

#9 Have you seen the listers

De wereldberoemde straatartiest Anthony Lister zoekt naar een balans tussen zijn bloeiende carrière en persoonlijke ellende. En jij mag meekijken, 86 minuten lang. Een openhartig verhaal! Bekijk hier de trailer van Have you seen the listers.

#10 Jeremy Scott: The People's Designer

Van een boerderij in Missouri tot creatief directeur van Moschino. Jeremy Scott is een mode-icoon, en dat bewijst hij nogmaals in deze kleurrijke documentaire die barst van de energie. Bekijk hier de trailer van Jeremy Scott: The people's designer.

Geschreven door Caro

Managing Partner

Sinds augustus 2021 runt Caro samen met Kristel Typografics. Haar positieve energie gaat helemaal naar de verdere uitbouw van Marcom en Sales: hoe vertellen we ons verhaal, hoe dragen we onze missie/visie uit binnen de sector, hoe vinden klanten ons en zorgen we ervoor dat ze blij zijn & blijven… Sleutelpunten die de groei van Typografics tot kenniscentrum voor bedrijven én crossmediale talenten mee ondersteunen.


Niet enkel op kantoor houdt Caro van actie. In haar vrije tijd vind je haar op de speelmat met haar dochter of jonglerend tussen de koersfiets, het zwembad en haar loopschoenen. Bewegen om het hoofd leeg te maken of net te vullen met nieuwe ideeën voor een volgende ski- of kitesurftrip. 


Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.