Packshot kleurwissels voor KitchenAid

Nadat een hoop KitchenAid producten in packshots werd geschoten, bezorgde senior grafisch vormgever Nora hen enkele smaakvolle kleurwissels.

Gemaakt door Nora

Senior Crossmedia designer & Photographer


KitchenAid hoort thuis in het hart van elke keuken. De robots/apparatuur van premium kwaliteit zijn om duimen en vingers af te likken. Eyecatchers in fancy kleurtjes, die ook nog eens razend goed zijn in hun job als blender, mixer, … Nadat een hoop producten in packshots werd geschoten, ging senior grafisch vormgever Nora - in opdracht van Brandle voor KitchenAid - met haar Photoshop penseel over de broodroosters en waterkokers van KitchenAid.

“Het was heel fijn samenwerken met Nora. Snel en correct in de uitvoering, haar vriendelijkheid nemen we er graag bij.” - Rik Mampaey, Account Manager bij Brandle 

Een efficiënte werkmethodiek in Photoshop

“KitchenAid heeft een hoop bijzondere brandkleuren: keizerrood, pistache, appelrood, tingrijs, vulkaanzwart, … Het was mijn job om ze te vertalen in hun packshots, die genomen werden in verschillende aanzichten. Omwille van het repetitieve in de job, zocht ik eerst naar een efficiënt werkproces. Ik zette een Photoshop masker op voor elk toestel in elk aanzicht, zodat delen uit een beeld geïsoleerd konden worden om zo eenvoudig en snel een kleurwissel door te voeren.”, vertelt Nora.Handig zo’n grafische partner als Typografics, ze halen grote volumes Photoshop of opmaak gemakkelijk binnen en werken de job op tijd af. Ideaal tijdens peak- en/of vakantieperiodes!

Rik Mampaey, Account Manager bij Brandle

Spelen met filters en effecten

Water koken in een appelrood toestel ziet er visueel anders uit dan in een vulkaanzwarte variant, een uitdaging voor Nora.

“Elke brandkleur gedraagt zich anders in textuur. Bij een broodrooster in pistache knal je met glans, terwijl de pebbled palm kleur zich laat neerzetten in het mat of de vulkaanzwakte variant best een wat zwaardere/tinnen look mag krijgen. Die verschillende texturen verkreeg ik door te spelen met Photoshop effecten en filters. Dat is wat prutswerk, maar van de fijnere soort in het genre.”

Zo rolde Nora de pronkstukken van KitchenAid vlot uit haar Adobe software. Of ze honger naar meer kreeg? Dat viel te verwachten.

De finishing touch om een beeld pixelperfect te hebben, de kleurwissel netjes uit te voeren: daar lag mijn uitdaging. Bijzonder fijn dat ik het beeldwerk van KitchenAid mee beter mocht maken.

Nora, Senior Grafisch Vormgever

Kleurwissels na een packshot

Vraagt een packshot van je producten om nabewerking? Onze kleurtransfers worden beheerd door Sarah, ze vertelt je precies hoe onze makers te werk gaan om van jouw beeldmateriaal sterke merkvertegenwoordigers te maken.

Benieuwd naar onze andere cases?

Bekijk hier de creaties van onze andere designers!

Neem direct contact op

Jill

Jill staat meteen voor je klaar!

Bel ons op +32 (0)52 41 45 65 of mail op jill.vanderpoorten@typografics.be

Mis geen enkele update!

Elke maand onze interessante nieuwsbrief voor marketeers en vormgevers ontvangen?
Schrijf je hieronder meteen in!